Soms denk ik weleens heeft niemand nou iets in de gaten?

De grote shake out in het onderwijs… De “slechte” scholen zijn verdwenen roept de Overheid trots terwijl er nog nauwelijks ruimte is voor creatieve vakken, want ja, zitten blijven is een uitingsvorm van slecht onderwijs evenals lagere scores van de toetsen dan die van andere scholen?
Wat pas echt slecht is dat alles ten koste gaat van de resultaten van meetinstrumenten waar we onze vragen bij kunnen plaatsen. 

Ieder mens is uniek maar zo langzamerhand vraag ik me af of de behoefte van een kind en het natuurlijke ontwikkelingsproces nog ergens de ruimte krijgt..

Slechte scholen.. Ik durf te zeggen… Er is veel verloren…
En dat nieuwbericht hoorde ik, terwijl nu de grote shake out in de Zorg is begonnen. 


Praktijken voor Alternatieve geneeswijzen, werden geconfronteerd met verplichtingen die niet voor iedereen op te brengen waren. Vanaf 2017, zullen dus veel van deze praktijken niet meer voor vergoeding uit de aanvullende verzekeraar in aanmerking komen.

In de Fysiotherapie is de grote SHAKE OUT  nu ook begonnen.. 

De kernwaarden van kwaliteit die Verzekeraars hanteren zijn zeer discutabel en hebben niets te maken met de “hands on” kwaliteit tijdens een behandeling.

Dus we kunnen er op wachten: de steeds agressiever gestuurde stromen naar door Zorgverzekeraars, als kwalitatief goede zorg leverende praktijken. 

Ik zie die ontwikkeling al jaren….en ik zie de beweging die gaande is….. Des te minder praktijken er zijn des te minder hoeft een Verzekeraar uit te keren..

Dus knijpen ze waar ze kunnen en stellen eisen en bedenken ze weer iets nieuws waar ze maar kunnen. Het thema van zorgverzekeraars is:

Shake out!

Over 3 jaar horen we dan in het nieuws: alle “slechte” praktijken zijn verdwenen, zegt de Overheid.

Ik neem aan dat u snapt hoe het werkt…. 

Wij kunnen alleen maar trouw blijven aan wat wij verstaan onder kwaliteit: expertise, jarenlange ervaring, handwerk, persoonlijke aandacht, betrokkenheid en u en uw privacy zijn belangrijker dan wat er allemaal in een computer gezet dient te worden, evenals de oeverloze hoeveelheid vragenlijsten die u in moet vullen, terwijl u misschien wel krom staat van de pijn en daarvoor een afspraak had gemaakt bij uw Fysiotherapeut. Dat alles ten behoeve van de zogenaamde kwaliteit zoals deze door Zorgverzekeraars wordt gepromoot. Let maar op straks als de spotjes regen weer over ieder van ons uitgestort wordt. De verzekeraars hebben echt het allerbeste met u voor…. 
De Zorgverzekeraars zitten al op de stoel van de Fysiotherapeut, ze hebben nog net niet de feitelijke behandeling overgenomen. Wel bepalen zij hoeveel behandelingen uw Fysio aan u mag geven. Blijkbaar is ieder mens gelijk en moet iedere kwaal binnen 4 a 5 behandelingen over zijn… 
We zullen zien wat voor polissen en mooie aantallen behandelingen ze, alsnog aan u willen verkopen straks..

Nee, Zorgverzekeraar: ieder mens is uniek, en niet iedere kwaal uit zich bij iedereen op dezelfde wijze.
Wij kunnen echt niet meer achter alle Zorgverzekeraars staan en vele collega’s volgens het nieuwsbericht vandaag , ook niet…. Dat is een krachtig signaal… Het is de hoogste tijd !


https://www.bnr.nl/nieuws/zorg/10313424/fysiotherapeuten-doen-zorgverzekeraars-in-de-ban