Om balans te hervinden, en blijdschap en vervulling in ons leven te ervaren, dienen we bewustzijn over onszelf te krijgen.
Door bijvoorbeeld stil te staan bij onszelf. December is een heerlijke maand voor reflectie en introspectie – bij jezelf naar binnen kijken-.
Neem wat tijd voor jezelf en voel jezelf.
Disbalans in lijf of leven, ontstaat doordat je een bepaald beeld over jezelf hebt dat gevoed wordt door gewoontes en gedachtes die je ontwikkeld hebt..Om balans te hervinden zal er een doorbreken van gewoontes nodig zijn.
Daarvoor is jouw verlangen, actie en toewijding nodig. Het is niets meer dan een commitment, een contract met jezelf afsluiten, waardoor je aan jezelf laat zien dat je de moeite waard bent om in balans te zijn. Dit is essentieel voor alle omstandigheden in jouw leven. Je kan je creatieve potentie benutten om je leven vorm en inhoud te geven.
Dat hoef je niet allemaal alleen te doen, daar kan je moral support, emotionele en spirituele ondersteuning als ook fysieke ondersteuning bij krijgen. Zo kan balans op alle niveau’s hervonden worden. Zo vind je dan ook jouw mooiste, krachtigste en creatiefste zelf. Wat is jouw motivatie om voor jezelf te kiezen? Het werkt alleen als je het doet vanuit een verlangen naar balans, harmonie, en gezondheid, en voorspoed. Het werkt niet als je het doet om iets aan een ander te bewijzen. Het pure verlangen ernaar omdat jij jezelf de moeite waard vindt, dat is de drijvende kracht! En wat achter je ligt is voorbij, wat je vanaf dit moment ervaart is wat je vanaf vandaag kiest!