Voor drie liter overheerlijke kippensoep

Een hele kip

Kippenbouillon blokjes voor 3 liter

3 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken

1 kleine bloemkool in stukken

1 courgette in stukken

1 grote winterpeen in plakken

1flesje kookroom

1 stukje verse gember naar smaak, geschild en in plakjes

3 grote tenen knoflook, gepeld

3 uien grof gesneden

Kerrie, kurkuma en peper naar smaak

Hele kip opzetten in 3 liter koud water met de hele teentjes knoflook en de plakjes gember. Wanneer het water kookt de bouillonblokjes voor kippensoep toevoegen en de kip zachtjes laten koken tot de deze goed gaar is. Kip uit de pan halen en in een schaal laten afkoelen. Wanneer is afgekoeld het kippenvlees van het bot pluizen en apart houden.

Schuim het bouillon af tot deze helder is. Bak in een pan de aardappelen en de groenten in olijfolie met kurkuma en kerrie lekker aan. Doe de aangebakken groenten/aardappel mix bij de bouillon en breng deze wederom zachtjes aan de kook tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Blender de soep, het is niet erg wanneer hier en daar nog stukken aardappelen en groenten in de soep aanwezig zijn. Voeg de kookroom toe en proef de soep. Breng evt nog op smaak met een bouillonblokje of zout en peper.

Voeg de achtergebleven kipstukjes toe aan de soep. Garneer eventueel met fijn gesneden preiringetjes of gebakken uitjes. Eet smakelijk.