Wat ik heel bijzonder blijf vinden is dat ik baby’s mag ondersteunen die soms even op zoek zijn naar hun plekje in hun nieuwe wereld.

Door allerlei situaties en omstandigheden kan het gebeuren dat hun aanlanden niet altijd zo soepel en in ” the flow” verloopt. Je merkt dit aan jouw kindje natuurlijk meestal wel.
Het kan zich op veel manieren uiten. Van bedrukt, tot onrust, ongemakkelijk zijn, veel en verdrietig of angstig huilen….
Van de week was er een prachtig klein mannetje bij me in de praktijk van een week of 5.
Hij was duidelijk nog niet zo happy als hij wel zou willen zijn. Rustig heb ik een tijd met hem in mijn armen gezeten en we kregen een heel fijn gesprekje samen.
Dat gebeurt dan als vanzelf. Als een kind van een jaar of 8 kon hij me uitleggen wat hem dwars zat. Ja, toen we dat verhaal gehoord hadden van hem, snapten wij ook wel dat ’t allemaal geen aanleiding was geweest om maar royaal met big smiles te strooien.
Het mannetje zat nog niet lekker in zijn leventje en in z’n velletje. Hij had ook zo zijn eigen kijk op de oorzaak ervan.

We hebben goed naar hem geluisterd. Ik voelde dat hij helemaal ontspande toen hij in de gaten kreeg dat we hem echt wel begrepen.
De volgende dag kreeg ik bericht dat mamma al een paar stralende lachjes van hem had gehad en dat nu ze het begreep alles al anders voelde…

Wat heerlijk om even zo’n steuntje in de rug te mogen geven….
En…
Wat is er nu lekkerder dan een hele tijd heerlijk met een babietje in je armen te mogen zitten die je dan ook nog helemaal vertrouwt!
Dat is genieten…
-Winny- Praktijk van NU-