Aardverschuivingen alom..Eerst de Brexit, nu Amerika, signalen van mensen, voor mensen door mensen… 

Je zou het een soort Revolutie kunnen noemen die gaande is op vele plaatsen tegelijkertijd..

Ook in Nederland is er veel onrust over belangrijke zaken waaronder over de zorg. De zorg die in feite inmiddels na 10 jaar door de Overheid “gereguleerde” Markt macht tot een pure winstmachine voor zorgverzekeraars is verworden. Dit eist inmiddels vele, veelal ook letterlijke slachtoffers.
Ook hier geven veel mensen signalen af… zelfs een ernstig ziek CDA echtpaar…

Maar ook van de week het bericht dat een ouder echtpaar overleed in hun tuin na een val bij het afsluiten van een tuinhek..

De zorg wordt jaar na jaar steeds verder uitgekleed. Mensen kunnen wel op zichzelf blijven wonen, vindt de Overheid, maar zorg voor deze ouder wordende mens is niet meer beschikbaar. We zien dat mensen met meer inkomen, betere zorg kunnen aanschaffen. Basis en aanvullende verzekeringen worden steeds verder uitgekleed en worden toch duurder. Sommige mensen kunnen soms nog net een zogenaamde budget polis betalen en kunnen dan hun eigen zorgverlener niet meer kiezen of het ziekenhuis van eigen keuze. Voor mensen die het financieel beter hebben getroffen is die vrijheid er nog wel..

Zoveel mensen geven signalen af aan de zittende politici dat het zo niet langer kan. Dat Nederland altijd zorg had voor elkaar en zeker wat betreft onderwijs en zorg ieder mens recht heeft op de beste kwailteit, ongeacht achtergrond of middelen.
Helaas kleven de Nederlandse politici vast aan het pluche en ook al stemmen wij, dan nog krijgen politici het voor elkaar om na een paar maanden stoeien toch de macht weer zo te verdelen dat wij als kiezers, vaak de uitslag bijna niet meer herkennen..een land vol compromissen..

Zo is het mogelijk geworden dat in 10 jaar tijd, ondanks dat op allerlei manieren is aangetoond dat Zorg als winstmarkt steeds meer slachtoffers zal eisen… Het zieke systeem tot een monster is verworden…

Nu komen over 4,5 maand onze verkiezingen eraan…

Er is geen kans op verandering in de zorg voorzieningen, als mensen de zittende Politieke machthebbers blijven steunen, noch dat wij eerlijke en de beste zorg voor iedereen ooit nog beschikbaar zullen krijgen.

Willen we op dit punt als mensen het heft weer in handen krijgen, dan is het misschien goed, dat ook al heb je al jaren het gevoel, dat stemmen toch geen verschil maakt, je het deze keer voor jezelf heel simpel maakt.
Dat je kijkt naar wie er vecht steeds vecht in de Tweede Kamer voor goede zorg voor iedereen, en dat we daar dan eens massaal met z’n allen voor te stemmen..

Versnipperen onze stemmen weer, dan zal er helaas niets veranderen, ook niet in de zorg maar davert het winst model steeds verder door.
En natuurlijk kun je roepen maar al die andere dingen dan, die ook belangrijk zijn voor mij?
Dan zou ik willen zeggen:
Als we in de zorg weer solidair zijn met elkaar en het heft in eigen hand hebben genomen is dat een groot signaal naar het huidige establishment, ook om zuiverder naar andere politieke issues te gaan kijken…  Ook hier maar eens een aardverschuiving…

Verandering is de energie… Waar deze tijd door wordt overspoeld..dus, zoals Neil Donald Walsh* reeds schreef:
“Als alles verandert, verander dan alles…”

Teken de petitie HET ROER MOET OM